Om parken

TROLLVAR Natur- og aktivitetspark.

I 2003? fikk jeg kjøpt denne eiendommen av Jens Kleiven. Totalt er eiendommen på ca 3600 mål, ca 4-500 mål er regulert til naturpark. Eiendommen er på 4 teiger.

Naturparken ligger 7 km fra Mosjøen sentrum. Det første som måtte gjøres var å bygge ny bru over Tveråga. Her står det et skilt med følgende tekst:

Åtte troll kan jeg bære, men blir det ni, da kommer politi.

Naturparken ligger flott til mellom tre elver og har mange naturlige fasiliteter. Det er flere grotter på eiendommen. Her finner vi også Trollsæte, her satt Trollene og hvilte seg før de dro videre over fjellet. Her kan vi se tydelige merker i fjellet der hvor Trollene satt og kvilte seg. Her finner dere også døren inn til de Underjordiske, men de vil ikke forstyrres….. Og like ved er Steinbiten, den ble til stein for lenge, lenge siden.

Her finner vi også Jettegryter, de var her Trollungan badet da de var småtroll. Rævskøro (grotte) Rokkelberget her vasket og skurte Trollene klærne sine, mens Trollungan lekte i trærne. Det er på slike plasser vi kan se at det var her Dinosaurusen kveste klørne sine.  Insekts dammer og Trolltjern. Det er i Trolltjern at Nøkken holder til. Her er det også muligheter for kanopadling i stille elv.

Klikk på linken under så får dere kart over parken i PDF format.

Kart over parken 

Noen regler for parken:

  • Hunder skal ALLTID holdes i band.
  • All motorisert ferdsel i, over eller gjennom parken er ikke tillatt..
  • Det er ikke tillatt å bryte grener av og -eller skade trær på annen måte.
  • Bålbrenning kun på opparbeidet bålplasser.
  • Bading i Trolltjern er ikke tillatt.
  • Trollvar Naturpark fraskriver seg alt ansvar for skade på personer el. i parken, kun skader personer el. som er oppstått under aktiviteter i regi av Trollvar Naturpark.
  • Kast ikke søppel eller papir i parken eller området rundt. VIS NATURVETT!

Eller som Trollvar sier det: “Vis vanlig folkeskikk”

Ta dere gjerne en tur innom…